Mūsų kontaktai:

Apie mus

Sraigės – vienas natūraliausių ir sveikiausių maisto produktų pasaulyje, turintis savyje daug natūralaus baltymo. Sakoma, kad dar XVI amžiuje Lietuvos dvarininkai parsivežė šį delikatesą iš Prancūzijos.

Atstovaujame Lietuvos sraigių augintojus, kurie augina Helix Aspersa Maxima sraiges, liaudiškai dar vadinamas "afrikinėmis". Mūsų šalyje sraigės laikomos prancūzišku delikatesu ir ant pietų stalo retai būna pagrindinis patiekalas, tačiau nereikėtų iškart numoti ranka ir raukytis, išgirdus apie sraiges kaip maisto produktą. Sraigės yra natūraliai ekologiški gyvūnai, kurių neįmanoma užauginti "ant chemijos". Būtent ši savybė išskiria sraigę iš kitų maistui auginamų gyvūnų kaip natūraliai ekologišką ir sveiką maisto produktą.

Nuo ko viskas prasidėjo?.. Legenda pasakoja, kad senovėje, kai "visa valdžia buvo bažnyčios rankose", kiekvienas kaimas turėjo mokėti duoklę. Vienas žvejų kaimas kiekvieną mėnesį užsūdydavo statinę žuvies ir patiekdavo vienuolynui, esančiam netoli jų kaimo. Artėjant "duoklės mokėjimo terminui", žvejai nebuvo prigaudę žuvies, o duoklę mokėti privalėjo. Reikėjo suktis iš padėties. Neturėdami ką prarasti kaimo žmonės pririnko aplink kaimą natūraliai augančių sraigių ir užsūdė vietoj žuvies. Pristatydami statinę vienuoliams, jie pasakė: "Čia nauja žuvis". Visų nuostabai, vienuoliai paragavę tos "naujos žuvies" pareiškė, kad nuo šiol jie nori valgyti tik šią žuvį. Nustebę kaimo gyventojai, patys paragavo sraigių ir suprato, kad tai yra labai skanu.

Sraigių ferma